Rapport från Ngamwanza Children Support Centre

Tillsammans med Jarle, Helping Hands kassör, åkte 35 personer ner till Kenya den 17e februari 2012. Med på resan fanns två andra styrelsemedlemmar; David Hamark och Ingela Gunnarsson. Vår resa innehöll mer än vad ord kan beskriva men ett av stoppen var på Ngamwanza Children Support Centre.

 

Besöket involverade många olika saker. Först och främst blev vi mötta av en sprudlande glädje tillsammans med de traditionella välkomstsångerna. Mycket sång och dans blev det! Efter detta spenderade vi några timmar med att leka med barnen, prata med de vuxna på skolan och titta runt på hur de hade det i skolan.

 

 

De tre styrelsemedlemmarna satt i möte med Lydia för en uppdatering och för att bekanta sig lite mer med varandra. Delar av styrelsen: David, Ingela, rektorn Lydia och Jarle.

 

För oss i styrelsen var det viktigast att få en titt på den positiva förändringen som vi har lyckats uppnå. Tack vare våra givare finns möjlighet att vistas i de fräscha, relativt nya lokalerna. Lokalerna var stora och rymliga för alla på skolan. De har nu el och vatten vilket inte varit möjligt innan maj 2011 när vi flyttade in. Tomten är stor och erbjuder plats för både lek och bus men även lektioner utomhus när det är lite varmare.

Lite bilder ifrån själva tomten och huset där Ngamwanza är beläget.

 

Vi besökte några av hemmen där barnen bor. Innan vårt besök stannade vi till och köpte in olika matvaror för att ge till barnens vårdnadshavare.

 

 

 

Text & bild: David Hamark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.