Helping Hand

pdf
Här finns föreningens stadgar som pdf

Föreningen Helping Hand i Helsingborg bildades hösten 2005 för att ekonomiskt stödja Ngamwanza Children Support Centre, en skola för föräldralösa och särskilt utsatta barn i Nairobi, Kenya. Här kan du ladda ner och läsa föreningens stadgar (godkända och antagna av föreningens medlemmar vid årsmötet 2006-04-09).

Helping Hand är en ideell förening och är öppen för alla som vill vara med och bidra till skolans existens och barnens utveckling. Syftet är att ta ansvar för skolans driftskostnader, vilket omfattar lärarlöner samt mat, kläder och hälsovård för 50 barn mellan 4–12 år, vars föräldrar dött i Hiv/Aids.

Varför skall jag vara med i en förening?

Som medlem i föreningen Helping Hand har du rösträtt vid förenings- och årsmötet. Genom medlemskap är du med och tar ett större ansvar för allt runt om kring projektet för barnen i Kenya. Genom din medlemsavgift på 200 kr/år är du med och bidrar till att dom administrativa kostnaderna för t.ex. porto, utskick och hemsidan täcks. Du har som medlem även rätt att vara med och påverka, och ta del av styrelseprotokoll.

Vill du bli medlem?

I så fall kan du swisha 200 SEK till 123 326 66 24
I meddelandefältet skriver du ”Medlem” + namn + din e-post.
Vi återkommer med bekräftelse på e-post.
Det går också bra att betala via bankgiro 5773-3438 med meddelande ”Medlem” + namn + din e-post.

Måste jag vara medlem för att vara en stödjare?

Man måste inte vara medlem för att vara med och stödja projektet. Du kan bli stödjare när som helst

Hur kan jag vara med och ge?

Det enklaste är att swisha din gåva till 123 326 66 24
Vill du ha ett tack eller få information så ange din epost-adress.

Om du vill ge månadsgåva löpande gör du det enklast genom att lägga upp en stående överföring i din internetbank. Gör överföringen till Helping Hands konto enligt nedan:
Clearing nr: 6750
Kontonummer: 682 759 082
Meddelande till betalningsmottagaren: ”Stående” och ditt namn (utelämna namnet om du vill vara anonym).

Vad går min gåva till?

Alla gåvor och donationer går oavkortat till projektet för barnen i Kenya. Detta för att du skall känna dig trygg i ditt givande. Föreningen har en policy att alla administrativa kostnader skall täckas av medlemsavgiften på 200 kr/år som betalas av dig som vill vara medlem. Hela ditt givande når fram!

90-konto eller inte?

Många frågar ”Varför har ni inget 90-konto?” Svaret är inte så enkelt. Det är en trygghet för dig som givare, att föreningar som bedriver insamling också blir kontrollerade att man inte använder för mycket av insamlade medel till administration. Det krävs att minst 75% av de pengarna ska gå till de behövande. Mer än 25% får alltså inte försvinna i administrativa kostnader.

Stiftelsen för Insamlingskontroll, SFI, övervakar att allt går rätt till och delar ut kontonumren. Men detta system är kostsamt för en relativt liten förening som vår och vi får inte ta av de insamlade medlen för enligt våra stadgar ska 100% gå till centret/projektet. Vi kommer att skaffa ett 90-konto så fort ekonomin tillåter. Vill du hjälpa oss med detta är du välkommen här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.