Flytt

Med hjälp av the Watoto Foundations insamlade medel, vilka slussas direkt till ett särskilt hyreskonto upprättat i Kenya, har NCSC nu kunnat skriva under ett tvåårigt hyresavtal för ett ganska stort och modernt hus med rinnande vatten och el. Det ligger på andra sidan asfaltsvägen, som går genom Ongata Rongai på sin väg mot Magadi. Barnen får gå lite längre och det rapporteras att de är aningen trötta när de kommer från skolantill NCSC. Men det här ger oss tid att under två år finna ett ställe, där NCSC kan finnas kvar på lite längre sikt. Och över lag är såväl personal som barn glada över det nya stället.

Ett modernare hus

Under 2011 har vi tillsammans med The Watoto Foundation hyrt in en skolbuss som så att barnen lättare ska kunna komma till skolan.

JK Safaris Jonas Gejke, har varit behjälplig i kontakt med ägare och bank. Flytten blev också möjlig tack vare NCSCs fantastiska volontärer.

Kontraktet stipulerar att NCSC enbart använder gas och elektricitet för matlagning på området. Dennis och våra volontärer har tidigare i tillägg till den lilla gasspisen, använt kol eller ved. Detta gjorde att NSCS nu fick investera i en större och kraftigare gasspis. Detta har TWF hjälpt till med.

Den här flytten kommer att innebära en något förändrad budget. Till exempel, kommer man att använda sig av elektricitet, något som NCSC tidigare inte hade tillgång till. Dessutom kostar påfyllningen av de nya gastuberna dubbelt så mycket som tidigare. Till gasen kan vi få hjälp av TWF, men det kan nog vara bra att se över nya utgifter – och gamla – och att försöka finna alternativa lösningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.