Tester och sedan skollov!

Medan flera av oss haft semester under juli och njutit av hängmatta, golf, bad med mera så har våra kära skyddslingar svettats med tester.

I Kenya har eleverna tre terminer som är tre månader långa. Därefter har de en månads lov som inträffar i månaderna: april, augusti och december.

Mot slutet av terminerna har man tester som visar vad man lärt sig. Ni ser ett litet exempel nedan.

Denna termins prov slutfördes för ett par veckor sedan med goda resultat enligt centrats föreståndare Lydia Njeri.

Vid slutet av varje termin brukar man också speciellt premiera elever som utmärkt sig inom vissa områden. De mindre eleverna kan få en penna och suddgummi medan en äldre kan få en termos eller något annat praktiskt som uppskattas.

Det är inte enbart de teoretiska talangerna som premieras utan även praktiska färdigheter belönas. Om någon har utmärkt sig inom t.ex. fotboll så kan den eleven få en fotboll eller inom dans så kan eleven t.ex. få ett musikinstrument.

Medan du läser detta så har barnen sannolikt skollov. Viktigt att veta är att NCSC tar även ansvar för barnen under deras skollov. Under lovet får eleverna fortsatt mat och man lär dem sånger och olika berättelser. Till höger ser du en grupp elever som arbetar med sina tester.