Nyhetsbrev september 2023

Käre medlem och stödjare! 

Ngamwaza Children Home and Support centre är i ständig utveckling. Under de senaste två månaderna har verksamheten i de nya lokalerna utvidgats med både odling och djurhållning. Allt tack vare det kontinuerliga stödet från Helping Hand, skriver Lydiah. Hon berättar att de har lyckats bereda marken på Ngamwaza så att en vacker grönsaksträdgård kunnat ta form. Här trängs grönkål, spenat, koriander, aubergine och grön paprika. De har också startat ett fjäderfäuppfödningsprojekt som går väldigt bra. Ett femtiotal kycklingar har flyttat in i de nybyggda burarna och förväntan på att de växer till sig och blir flitiga äggproducenter är hög. Barn och vuxna hjälps åt i såväl trädgårdsarbete som i skötseln av kycklingarna.


Skolarbetet  

Mitt i allt detta praktiska arbete examineras barnen i de skolämnen som står på schemat. Aktiviteter som tränar språk som Kiswahili, ger kunskaper i matematik, ökar förståelsen för miljön samt inspirerar till skapande av konst och hantverk står på schemat. Terminernas slutprov är dock avgörande. För att få gå vidare i den statliga skolan måste barnen bli godkända på proven och nyss avslutad termin visar att samtliga barn klarade slutproven. Efter examensperioden stänger skolorna i vanlig ordning men barnen erbjuds att komma till Ngamwaza även under denna tid för att äta, leka med sina dockor och även för att färglägga. Lydiah berättar att barnen trivs väl på Ngamwaza och med den personal som finns där. Hon utbrister ”God bless you mightly. Live long Helping hand”.

Snart dags för resan till Kenya  

Avslutningsvis skickar Lydiah en välkomsthälsning till alla resenärer som reser till Kenya och Ngamwaza i slutet av oktober:

”Hi all, receive our warmest greetings from here in Kenya. We are happy that you are visiting here in Ngamwaza childrens home and Support centre next month . You are highly welcomed and we are looking forward to meet you all. May God bless you as you prepare to visit. We love you.”

Gåvor

Alla gåvor betyder mycket men det som betyder allra mest är ett regelbundet månadsgivande. Det betyder mycket även om summan inte är så stor. För att bli regelbunden månadsgivare loggar du enklast in på din internetbank och lägger in en automatisk överföring. 

Clearing nr: 6750 – Kontonummer: 682 759 082
Meddelande: Skriv ”Stående” och ditt namn (frivilligt)

Det fungerar också bra att ge gåvor via: Swish 123 326 66 24 och bankgiro: 5773-3438

Varma hälsningar!
Helping Hands styrelse                            
Let children be children!