Nyhetsbrev november 2020

Käre medlem och stödjare! 

Arbetet på Ngamwaza Children’s Home and Support Center är sig inte riktigt likt – och det av flera skäl. Covid 19 skapar brist på matleveranser, avstängningar och utegångsförbud men på senare tid har begränsningarna lättat något i landet vilket förenklar vardagen något. Utmaningar är det dock fortsatt gott om!

Vissa förändringar har gjorts i personalstyrkan. En av centrets lärare, Belin, är föräldraledig och Purity behöver fortfarande läkarvård efter operationen som flera av er hjälpte till att finansiera och som vi skrev om i förra nyhetsbrevet. Purity hälsar sitt varmaste tack och meddelar att hon är på bättringsvägen och hoppas att snart vara tillbaka på centrat och undervisa. Därför har flera volontärer trätt in för att hjälpa till och ersätta de båda lärarna, bland annat Lydias dotter Jacinta. Utöver Jacinta arbetar också Lydia som är föreståndare, kocken Frederic samt städaren Denzel. Just nu bor åtta barn på centret eftersom de saknar både föräldrar och någon släkting som kan fungera som guardian. Det innebär att det alltid måste finnas någon vuxen på centret och Lydia har sovit över på centrat under den här perioden. De barn som är och fortfarande kommer till Ngamwaza hjälper till med odlingarna.

Så långt personalen räcker till fortsätter volontärerna att åka hem till barnen för att kunna undervisa dem samtidigt som de tar med sig mat- och hygienpaket till barnen och deras guardian. Många barn bor långt ifrån centret så för att kunna komma till dem måste de gå till fots då bussarna ofta är överfulla. Men de vill berätta att de till sin glädje ser att barnen sprider sina kunskaper vidare till grannbarnen genom att både läsa och lyssna på ljudböcker tillsammans med dem. Vägen är mödan värd! Men vägarna är eländiga och regnperioden närmar sig. Här kommer gummistövlar att bli oumbärliga, något vi behöver medel för att kunna köpa in.

Lydiah Njeri, Ngamwazas föreståndare vill rikta en särskild hälsning till alla er som stödjer barnen och barncentret:

You have changed many lives, our narratives of living, you have changed our future, you gave a reason to live and reason to see life in a much different and better way we could not have seen it some few years back when our future was blind. You are growing light in the darkness in our lives.

Alla gåvor betyder mycket men det som betyder allra mest är ett regelbundet månadsgivande. Det betyder mycket även om summan inte är så stor. För att bli regelbunden månadsgivare loggar du enklast in på din internetbank och lägger in en automatisk överföring. 

Clearing nr: 6750 – Kontonummer: 682 759 082
Meddelande: Skriv ”Stående” och ditt namn (frivilligt)

Det fungerar också bra att ge gåvor via:
Swish 123 326 66 24 och bankgiro: 5773-3438

Varma hälsningar!
Helping Hands styrelse                            
Let children be children!