Nyhetsbrev november 2014

Slut på höstterminen

hh_1
Just nu arbetar barnen med sina slutprov som kommer att avgöra om de blir uppflyttade till nästa klass. De äldre barnen på Nakeel Primary School har redan påbörjat sitt jullov. Eleverna på båda skolorna kommer att få mat på centret under lovet.

Hygienkampanj

hh2 hh3
Under hösten har Lydia, vår rektor, och hennes team infört mer hygienundervisning. Barnen får under morgonsamlingen visa upp sina egna näsdukar, händer och naglar.

hh4
Lärarna kontrollerar också att hals och huvud är rena.

Behov

hh5
Det finns mycket att önska för skolan och barnen t ex måste nya skor köpas in. Kostnaderna stiger även i Kenya och de ska räcka till allt fler barn.

Glädjeämnen

Centret får en hel del besök, bl a studenter från Multi Media University of Kenya, besökare från Sverige och Kanada. Alla gäster bidrar med någon form av gåvor. Tidigare i höst har vår kontaktperson i Nairobi, Birgitta Cavallin, kunnat dela ut madrasser till barnens hem. De flesta husen har jordgolv så madrasserna blir till stor glädje. Tack till Birgitta+vänner som gjort detta möjligt!

Evenemang här i Sverige

hh6
Nyligen serverades ”Afternoon tea” med information om Helping Hands arbete. Det blev en lyckad eftermiddag i Erikshjälpens lokaler i Helsingborg. Erikshjälpen är genom biståndsföreningen Änglaverket en trogen givare.

Julskyltningssöndagen på Råå är ett tillfälle för många att besöka Gunilla eller Maria. Då får man, förutom gott adventskaffe, även möjlighet att ge en gåva till Helping Hands verksamhet.

Den 6 december trotsar en hel del löpare kylan och deltar i Helping Hand Maraton som arrangeras av Klubb Sisu.

hh_marathon

Slutligen vill vi tacka alla medlemmar, sponsorer och givare för året som varit och uppmanar er att fortsätta stödja verksamheten på Ngamwanza. Vi är helt beroende av ert engagemang!

God Jul och Gott Nytt År
önskar Helping Hands styrelse!