Nyhetsbrev mars 2016

Kära medlemmar och stödjare!

Livet på Ngamwanza rullar vidare och ett nytt skolår (följer årsskiftet i Kenya) har börjat vilket bland annat innebär att flera barn har börjat Primary School. De har fått nya skoluniformer och skolavgifter har betalats. Det har varit en intensiv start på det nya året som vanligt.

Lydia Njeri som är skolans rektor har arbetat hårt med budget och administration och vi ser goda resultat från detta. Utmaningen i Kenya är fortsättningen den höga inflationen som för Ngamwanzas del påverkar framför allt matpriserna kraftigt.

Trots detta har Lydia nu fått bussen reparerad och skoluniformer betalda.

Från Helping Hands sida så stöttar vi så gott vi kan i arbetet. Flera har engagerat sig i arbetet genom generösa gåvor och arbete på plats. Detta är vi i styrelsen och naturligtvis Lydia med personal och alla barnen enormt tacksamma för.

Riktade gåvor och regelbundet givande

Det regelbundna givandet är stommen i verksamheten. Det går till alla löpande kostnader som mat, löner, mindre transporter, hyra osv.

Vi ser ändå ett värde i att kunna tydliggöra vad du stödjer genom att ge en viss gåva och vi kommer därför att införa riktade gåvor. Det kan t.ex. vara skoluniformer, skolavgifter, skolbussen etc.

Detta ser vi bara positivt på och kommer att återkomma med den möjligheten.

Vår förhoppning är dock att du inte slutar stödja oss löpande för det är så viktigt.

Dags att betala medlemsavgift – Swisha gärna

Om du inte redan har betalt så passa på att göra det nu direkt på nummer 123 326 66 24.
Ange ditt namn samt e-mail för att vara säker på att fortsatt få nyhetsbrevet. Avgiften är 200 kr. Du kan som vanligt också betala den på bankgiro 5773-3438.

Årsmöte 19 mars kl 16.00 i Helsingborg

Under detta årsmöte kommer vi att ta upp frågor om givande förutom de vanliga frågorna som tas upp på ett årsmöte. Vi kommer också att ta upp hur vi beskriver föreningens verksamhet och om en justering kan vara lämplig nu när tio år har gått. Naturligtvis berättar vi mer om verksamheten och det kommer finnas utrymme att ställa frågor.

Alla är välkomna men det är bara medlemmar som kan rösta.
Om du mailar din Skype-ID till info@helpinghand.nu så kan du delta via Skype. Årsmötet äger rum på Kärnpunkten, Nedre Långvinkelsgatan 26, Helsingborg.

Regelbunda gåvor

Helping Hand har tidigare använt autogiro för månadsbetalningar. Tyvärr är detta system tungrott för en liten förening och vi önskar att alla går över till att göra en stående överföring till Helping Hands konto enligt nedan:

  • Clearing nr: 6750
  • Kontonummer: 682 759 082
  • Meddelande till betalningsmottagaren: ”Stående” och ditt namn
    (utelämna namnet om du vill vara anonym).

För övriga gåvor är bankgironumret: 5773-3438
Swisha gåvor kan man alltså också göra till 123 326 66 24. Vill du ha ett tack eller få information så ange din epost-adress.

Många VARMA hälsningar till dig som läser detta från Helping Hands styrelse genom
Sven Sturesson
Ordförande