Nyhetsbrev mars 2020

Käre medlem och stödjare! 

Det är helt fantastiskt att se glädjen över den ”nya” skolbussen. Det var en utmaning för oss att på distans säkerställa att allt gick rätt till vid inköpet och inte minst att förstå hur det bör ske i Kenya. Allt gick dock väldigt bra och bussen har varit i drift i en dryg månad och det betyder så mycket för barnen och personalen. Stort tack till alla som bidragit!

Det var väldigt kul att se så många på vår mingelkväll i januari! Skön musik, god soppa och glad gemenskap i en härlig blandning. 

Nu har jag varit ordförande i åtta år för Helping Hand och det har varit mycket intressant och roligt att följa utvecklingen. 

Det har varit ett väldigt spännande år, inte minst med bussinsamlingen som slog alla förväntningar med råge. Redan i oktober hade vi nått vårt mål.

En annan sak som varit viktig och betytt mycket är att vi bidrog till att Ngamwaza organiserade om sig som ideell förening med en aktiv styrelse. Det har skapat en stabilitet som varit välbehövd. Att vi också fick tag i en ny ekonom lokalt som sköter bokföringen för Ngamwaza har varit positivt genom att det gett oss bättre insyn i den lokala ekonomin.

Då känns det både bra och rätt att lämna över till någon annan att ta ordförandeskapet.

Tack för ditt stöd hittills, det betyder oerhört mycket för barnen på Ngawaza. Det har en svår livssituation och jag hoppas på ditt fortsätta stöd. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Sven Sturesson, ordförande 

Ngamwaza eller Ngamwanza?

Ni kanske har börjat undra varför det ibland står Ngamwanza och ibland Ngamwaza? Det ursprungliga namnet är Ngamwaza och refererar till platsen som centrat grundades på. På grund av ett tidigt stavfel så blev namnet felaktigt Ngamwanza och har följt med sedan dess. Vi kommer dock framöver att börja kommunicera det ursprungliga namnet Ngamwaza.  

Julskyltning på Råå

Söndagen 24 november var Helping Hand utställare på julskyltningen på Råå med lotteri och försäljning. Tack till alla som skänkte fina vinster och till er som kom och köpte lotter. Tack även till alla ni som hjälpte till i lotteriståndet.

Under julskyltningen bjöd Gunilla Forsberg traditionsenligt in vänner och bekanta på fika. Liksom tidigare år bjöd hon på fikan, men uppmanade alla att skänka en slant till Ngamwaza. Stort tack till Gunilla och hennes gäster för ert bidrag till barnen i Kenya! 

Mingelkväll

Den 18 januari bjöd vi in till en mingelkväll på EFS. Med trevlig musik, god soppa och aktuell information om de senaste händelserna på Ngamwaza fick vi en trevlig kväll tillsammans. Tack till alla ni som gjorde detta till en trivsam kväll.


Uniformer

Sundsgårdens Folkhögskola skänkte hälften av pengarna som de fick in på sin årliga basar till Ngamwaza. Pengarna gick oavkortat till att täcka kostnaderna för nya skoluniformer och skor som överlämnades till barnen i samband med skolstarten i januari. Stort tack!

Ny buss

Ni gjorde det möjligt! Stort tack till alla som har varit med och på olika sätt bidragit till att vi äntligen kunde köpa en ny buss till Ngamwaza. Bussen används främst till att transportera barnen varje dag mellan skolan och deras hem.

Årsmöte söndag 15 mars

Nu på söndag är det årsmötet för Helping Hand. Varmt välkomna till Kärnpunkten på Nedre Långvinkelsgatan 26 i Helsingborg den 15 mars klockan 13.00. Vi bjuder på fika.

Vill du fortsätta att vara medlem? Eller kanske bli medlem?
I så fall kan du swisha 200 SEK till 123 326 66 24
I meddelandefältet skriver du ”Medlem” + namn + din e-post
Det går också bra att betala via bankgiro 5773-3438 med meddelande ”Medlem” + namn + din e-post.

För dig som vill ge en gåva

Alla gåvor betyder mycket men det som betyder allra mest är ett regelbundet månadsgivande. Det betyder mycket även om summan inte är så stor. För att bli regelbunden månadsgivare loggar du enklast in på din internetbank och lägger in en automatisk överföring. 

Clearing nr: 6750 – Kontonummer: 682 759 082 Meddelande: Skriv ”Stående” och ditt namn (frivilligt)

Det fungerar också bra att ge gåvor via: Swish 123 326 66 24 och bankgiro: 5773-3438

Varma hälsningar!
Helping Hands styrelse