Nyhetsbrev maj 2018

Hälsning från ordförande

Tänk vilket fantastiskt väder vi har. Sommar varje dag och vi tar det nu nästan för självklart.

I andra delar av världen har vi andra vädersituationer som skapar svåra utmaningar. Något vi troligen får se mer av framöver. I Kenya har man haft fruktansvärda översvämningar med stor förödelse. Vi antar att detta är tillfälligt men nu för en tid har man en mycket svår situation och vi behöver er hjälp att hantera detta. Vi berättar mer om detta senare i nyhetsbrevet.

Trots detta går verksamheten vidare och barn blir hjälpta vilket är underbart.

I slutet av oktober så anordnas en ny safariresa med besök på Ngamwanza. Har du inte varit där så passa på att anmäl dig så snart du kan innan det blir fullbokat. Kontakta Jarle Wijk Furali för mer information. Tel: 0708-635616, jarle@wfsafaris.se.

En fantastisk möjlighet att träffa barnen och se deras hemsituation förutom att uppleva den
magiska naturen och alla djur som finns i Kenya.

En underbar sommar önskas dig och din familj

Sven Sturesson
Ordförande

Barnen på Ngamwanza behöver din hjälp

Foto: Evelina Ericsdotter

Tidigare har vi skrivit om torkan i Kenya som ledde till en nationell katastrof. Nu har landet drabbats av motsatt effekt, ett kraftigt ihållande regn har under de senaste veckorna skördat flera dödsoffer och skapat förödande konsekvenser.

Detta har påverkat Ngamwanza direkt och lett till att priserna drastiskt ökat. Framförallt så är det priset för mat som har ökat kraftig på kort tid och priset för vissa nödvändiga varor har tredubblats. Elpriserna har också gått upp och nu har toaletten även slutat att fungera på grund av översvämningarna och behöver tömmas. Läs citat nedan från Lydiah:

”On behalf of Ngamwaza fraternity we want to express our appreciation for your generosity in support to Children’s Home. Your personal commitment together with the entire H.H board and team is incredible and helpful, that will see the organization reach its goal. Your assistance means so much to the organization, but even more to name.

However there have been some challenges encountered as charges for electricity have increased i.e electricity prizes were doubled or inflated by the Company. The general prizes of food have gone up due to the long rains.”

LYDIAH NJERI, DIRECTOR NGAMWANZA CHILDREN SUPPORT CENTRE

De kraftigt stigande priserna har resulterat i att vi har varit tvungna att överföra mer pengar än vad vi har budgeterat för. Dessutom så har valutakursen svängt, från att under årets första
månader gynnat oss till att ha vänt till en negativ kurs.

Helping Hand är väldigt tacksamma för de gåvor som vi får in, men nu står vi i en tuff situation där vi vädjar till er medlemmar att tillsammans göra en gemensam kraftansträngning. Vi kan bara spekulera i hur länge priserna fortsätter att öka och hur lång tid det tar tills dess att priserna är tillbaka på normala nivåer igen.

Vi skulle vara väldigt tacksamma för en extra insats under denna tuffa tid.

Comeback för styrelsemedlem

Vi vill även passa på att presentera vår senaste styrelsemedlem Gunilla Nilsson som tidigare varit med i styrelsen och som var med på den första resan som anordnades till Kenya genom
Slottshagskyrkan för besök på bla centrat Ngamwanza.

”Vi kom under den resan fram till att starta Helping Hand för att fortsätta stödarbetet till Ngamwanza. Jag var med i styrelsen under de första åren och har därefter varit medlem och givare.

För mig är arbetet med att stötta centret ett sätt att ge de barnen som är där de bästa man kan ge barn, nämligen en möjlighet till utbildning, en av de största framgångsfaktorer som finns för ett bra vuxenliv. Att ge till olika projekt är nog bra i sig men att ge ett barn möjlighet till utbildning är att investera i framtiden, för de enskilda barnet och för världen i stort.”

GUNILLA NILSSON, STYRELSELEDAMOT

För dig som vill ge en gåva

Alla gåvor betyder mycket men det som betyder allra mest är ett regelbundet månadsgivande.
Om du inte är det redan, så passa på nu. Betyder mycket även om summan inte är så stor. Gå in på din Internetbank och lägg upp en automatisk överföring:

Clearing nr: 6750 – Kontonummer: 682 759 082
Meddelande: Skriv ”Stående” och ditt namn (frivilligt)

Det fungerar också bra att ge gåvor via: Swish 123 326 66 24 och bankgiro: 5773-3438

Som avslutning ett par bilder på den nymålade skolbussen

Varma hälsningar!
Helping Hands styrelse