Nyhetsbrev juni 2023

Käre medlem och stödjare! 

Söndagen den 26 mars hölls årsmöte i föreningen Helping Hand. Även i år möttes medlemmarna digitalt, ett format som kommit att fungera väl. Lydiah deltog och visade oss de lokalerna som de flyttade till i december.

Torka och kolerautbrott
På Afrikas horn råder svår torka. Torkan påverkar även Kenya, Nairobi samt barn och personal på Ngamwaza Children Home and Support Center. Det är mycket ont om vatten och det lilla som finns riskerar att bli förorenat. Kolera bröt ut tidigare i vår, och särskilt drabbades barnen från Kware, ett område där de flesta av Ngamwazas barn bor. Tre barn fick läggas in på sjukhuset vid Ongata Rongai hälsocenter medan medicinering var tillräcklig för barn med milda besvär. Gud är på vår sida! skriver Lydia. Samtliga barn har tillfrisknat och sjukförsäkringen kom väl till pass. Dessa måste dock förnyas genom den årliga avgiften. Att försäkringen är avgörande för barnens hälsa har visat sig på olika sätt under året.

Flera försiktighetsåtgärder har genomförts på centret, särskilt när det gäller renlighet. Alla tvättar händerna regelbundet, före måltider och efter toalettbesök. Dricksvattnet behandlas med vattenskydd som gör det säkert att dricka. Men barnen måste gå hem om kvällarna och där är förutsättningarna annorlunda.

Kolerautbrottet är över men en inspektion av centret har genomförts, sannolikt med anledning av utbrottet. I samband med inspektionen uppmanades man att införskaffa Första-Hjälpen utrusning liksom brandskyddsutrustning. Ngamwaza som organisation är just nu även inne i en certifieringsprocess.

Återigen har det varit examinationstider och terminsavslutning på Ngamwaza men hur barnen klarat sina prov får vi återkomma till. Under den tid som centret håller stängt inventeras bl a kökets alla attiraljer och bussen servas för att vara klar att användas vid terminsstarten. Matpaket körs hem till barnen under lovet.  

Följ med till Kenya!
Vi ser fram emot att få komma till Ngamwaza och möta barn och personal på plats i Kenya till hösten. Vi kommer också att få möta fascinerande djur och spännande människor i, för många av oss, exotiska miljöer.

Följ med oss! Platser finns kvar på höstens resa så passa på att anmäla dig/er. Vi räknar med att bli ett 40-tal och antalet kommer fastställas omkring september månad. Resan arrangeras av Helping Hand (Jan Palmkvist) och Saleways Tour&Travel.

Kontakta Jan för mer information om du är intresserad av att följa med jan.palmkvist@gmail.com

Här kan du läsa mer: https://helpinghand.nu/2022/11/kenyaresa-2023-27-okt-7-nov/

Informationsträff 14 juni
Onsdagen 14 juni är du som som är intresserad välkommen till en informationsträff i Helsingborg där Jan Palmkvist kommer att berätta mer om resan, vad som är bra att tänka på, och gå igenom allt du behöver veta inför resan och svara på frågor.

Tid: 18.00
Plats: Slottshagskyrkan. Nedre Långvinkelsgatan 26, Helsingborg.

Medlem?
Påminner om medlemsavgiften och möjligheten att bli medlem i Helping Hand. För 200 kronor per år är du med och stöder verksamheten. Kika på Helping Hands hemsida helpinghand.nu för att se hur du kan bidra genom gåvor och/eller medlemskap till verksamheten på Ngamwaza Children Home and Support Center. Du kan enkelt swisha dina gåvor till 123 326 66 24 eller bli månadsgivare med stående överföring, clearing nr: 6750  kontonummer: 682 759 082.

Let children be children.