Nyhetsbrev februari 2022

Käre medlem och stödjare! 

Under 20 års tid har Ngamwaza Children Home and Support Center kunnat ta hand om och utbilda föräldralösa och sårbara barn tack vare Helping Hand. Även barnens familjer har genom åren fått stöd genom HH. I den senaste rapporten från Ngamwaza hänvisar Moses, som arbetar väldigt nära Lydiah på Ngamwaza, till ordspråket ”det krävs en by för att uppfostra ett barn”. Han menar att för detta krävs tjänst och uppoffring av många i ett samhälle, ett samhälle som också sträcker sig utanför Kenya. På sitt mycket artiga sätt skriver han:

the heart and desire to serve others was evident in the generosity of the support that we received from your reputable organization. Thank you so much!

Gåvorna som skänkts av er i juletid har nått barnen på Ngamwaza och de vuxna som barnen är beroende av. Ngamwaza har utrustats med lekredskap  och barnen har fått nya uniformer. Kocken på Ngamwaza har utrustats med nya hela grytor stället för gamla håliga! All mat lagas över öppen eld vilket tar hårt på kastrullernas bottnar.

Tack vare en generös gåva har vi haft möjlighet att utrusta Ngamwaza med en helt ny lekställning med flera ruschkanor, gungor och en snurrkarusell. Lydiah och personalen arbetade intensivt under julledigheten för att allt skulle stå klart till barnens första skoldag på nya terminen. När barnen kom tillbaka efter julledigheten stod den nya lekplatsen klar och mottogs med stor glädje.

Vidare har vi blivit uppdaterade kring hur barnen lyckas utvecklas kunskapsmässigt. I såväl läsning som matematik har kunskaperna hos flera barn ökat från mycket låga poäng till så pass höga att de nått de högsta betygsstegen. Efter en vecka med utmanande slutprov bjöds barnen och deras guardians in till ett Presentation Event på Ngamwaza för att fira och äta lunch tillsammans. Samtidigt delades julklappar ut i form av leksaker och matpaket som är tänkta att räcka under den tid barnen är jullediga. En guardian har sedan berättat att hennes barn varit så undernärt och nedsatt att barnet varken kunnat tugga eller svälja fast föda som ugali och spannmål. Den specialdiet, en förstärkt gröt, som Ngamwaza tillhandahållit gav barnet möjlighet att överleva!

Avslutningsvis låter vi Moses återigen hälsa er alla:

We humbly urge you to continue with the same noble spirit of donating to the needy children and if possible, please purpose to visit the children in their homes.

We are looking forward to meeting you soon.

 

Årsmöte 2022

Söndag 27 mars är du inbjuden till Helping Hands årsmöte, även i år möts vi digitalt. Klockslag, ärendelista och länk mailas ut senare.

Är du intresserad av att vara med i styrelsen? Eller känner du någon som du tycker kan vara lämpad? Maila info@helpinghand.com

Styrelsen möts en gång i månaden under terminerna, 30–60 min, och oftast digitalt, så oavsett var du befinner dig är det enkelt att delta. 
 

Medlem 2022?

Vi vill påminna om medlemsavgiften och möjligheten att bli medlem i Helping Hand. För 200 kronor per år är du med och stödjer verksamheten. Kika på Helping Hands hemsida helpinghand.nu för att se hur du kan bidra genom gåvor och/eller medlemskap till verksamheten på Ngamwaza Children Home and Support Center.

Du kan enkelt swisha dina gåvor till 123 326 66 24 eller bli månadsgivare med stående överföring, clearing nr: 6750  kontonummer: 682 759 082. 

Styrelsen för Helping Hand