Nyhetsbrev februari 2021

Käre medlem och stödjare! 

Så är flytten av Ngamwaza Children’s Home and Support Centre genomförd. De nya och fräschare lokalerna är nu redo att ta emot barnen som varje morgon kommer åkande med centrets färgglada buss. Skolbänkar är utplacerade i klassrummen och nya gungor och gungbräda har handlats in och placerats på gården. Lydiah har tillsammans med några av lärarna även hunnit köpa in nya husgeråd som ersättning för uttjänta muggar, tallrikar, termoskannor och andra köksredskap. Och Purity är tillbaka efter sin konvalescens. Flytten har helt enkelt inneburit en nystart på flera plan och barnen och personalen på Ngamwaza är så glada över att vara tillsammans igen.

I Kenya har skolorna återgått till undervisning på plats. Till barncentrat har aktuellt skolmaterial införskaffats, nya skoluniformer har sytts och barnen har också fått nya skor. Uniformerna kommer väl till pass och är ofta barnens enda klädesplagg. De används varje dag, hela året och slits därför hårt. Här har julinsamlingen skapat möjligheter till nya uniformer, skor, skolmaterial, och hygienpaket. Stort tack för ditt bidrag.

Årsmöte 2021
Föreningen Helping Hand bjuder in till digitalt årsmöte söndagen 21 mars klockan 14.00. Spara gärna datumet redan nu. Årsmötet hålls denna gång digitalt och vi kommer att skicka en länk som du kan ansluta till längre fram. För att kunna rösta så behöver du ha betalt in din medlemsavgift.

Medlemsavgift 2021
Vi hoppas att du vill vara med och stödja vårt arbete under 2021. Som medlem i föreningen Helping Hand har du rösträtt vid förenings- och årsmötet. Genom din medlemsavgift på 200:- per år, är du med och bidrar till att våra administrativa kostnader täcks, vilket innebär att vi kan garantera att alla gåvor och insamlingar kan gå oavkortat till barnen på Ngamwaza.

För att bli medlem:
Swisha 200 SEK till 123 326 66 24
I meddelandefältet skriver du ”Medlem” + namn + din e-post
Det går också bra att betala via bankgiro 5773-3438 med meddelande ”Medlem” + namn + din e-post.