Nyhetsbrev december 2020

Käre medlem och stödjare! 

Äntligen får barnen komma tillbaka till Ngamwaza Children Support Centre och som de har längtat! Lydia och personalen har därmed kunnat sluta med matpaketleveranser och distansundervisning, vilket förenklar vardagen för alla. Ännu har inte skolverksamheten fått starta men den beräknas att komma igång i början av 2021 om inte restriktioner kopplade till pandemin införs återigen.

Beline, som är lärare för de äldre barnen har kommit tillbaka efter sin föräldraledighet och deltar nu i verksamheten igen. Purity, som är lärare för de yngre barnen och som har rehabiliterats sedan i höstas då hon var med om en tragisk olycka, är på bättringsvägen och kommer att vara tillbaka lagom till skolan börjar.

Så till en spännande nyhet: Ngamwaza ska flytta till nya lokaler, inte långt från de nuvarande. I höstas berättade ägaren till de nuvarande lokalerna att de ville sälja fastigheten och marken. Lydia började omgående tillsammans med personal och vänner att leta efter nya lokaler, något som var lättare sagt än gjort. Men, till slut hittade Lydia ett nytt ställe som de just nu förbereder inför skolstarten efter årsskiftet. Ni som haft förmånen att besöka centret kanske kan komma ihåg hur ni färdades på huvudgatan genom stadsdelen Ongata Rongai, innan ni svängde av på en mindre och riktigt gropig väg. Där förstod vi snabbt varför slitaget på bilar och bussar är enormt! De nya lokalerna ligger tacksamt nog någon kilometer längre ner längs den jämnare huvudgatan.

Lagom till skolstarten så vill vi passa på att samla in välbehövda medel till barnens nya skoluniformer och skolmaterial. Skoluniformerna håller just nu på att sys upp och av en lokal skräddare. Varför inte ge en julklapp till nära och kära som verkligen gör skillnad? Köp Helping Hands gåvokort och var med och bidra! Målet är 45 000 SEK – idag har vi nått cirka 32 000 SEK. Som alltid går alla gåvor oavkortat till barnen.

Årets julklappar
Barn växer och barn sliter kläder, nu behöver barnen nya skoluniformer och skor. Barnen använder uniformerna under hela året och för flera av barnen så använder dem den även till vardags eftersom de inte har råd med några andra kläder. Genom ditt bidrag ser du till att barnen får nya skoluniformer till skolstarten 2021 i januari.

Barnen behöver också nytt skolmaterial till skolstarten. I dessa tider är hygienen extra viktig och barnen behöver ha tillgång till hygienpaket för att hindra smittspridningen av coronaviruset.

Totalt rör det sig om cirka 45 000 kr till skoluniformer, skor, skolmaterial och hygienartiklar som behövs för att täcka behovet till de 50 barnen på Ngamwaza.

Vill du hjälpa till? Alla gåvor är välkomna.
400 kr per barn för uniform/kläder
200 kr per barn för skolmaterial
100 kr per barn för stövlar/extraskor
100 kr per barn för hygienpaket

Swisha din gåva till 123 326 66 24 och skriv ”uniform”, ”skolmaterial”, ”skor” eller ”hygienpaket”.

Tack för din gåva!

Sprid gärna nyhetsbrevet eller länken till Helping Hands hemsida där du också hittar information om gåvokorten.

Stort tack för ditt stöd under året! 

Vi vill rikta ett stort tack till dig som under året på olika sätt har stöttat barnen på Ngamwaza under 2020. Vi hoppas att du vill fortsätta att vara med och stötta verksamheten även under nästa år genom att fortsätta vara medlem.

Swisha i så fall 200 SEK till 123 326 66 24
I meddelandefältet skriver du ”Medlem” + namn + din e-post

Det går också bra att betala via bankgiro 5773-3438 med meddelande ”Medlem” + namn + din e-post.

Stort TACK!

God jul & gott nytt år!

Önskar styrelsen
Isak, Erik, Maria, Anntti och Jan