Nyhetsbrev april 2020

Käre medlem och stödjare! 

Hoppas att ni mår bra och har haft en fin påskhelg trots omständigheterna. 

Jag, Isak Renstig, vill börja med att berätta att Helping hand har en ny styrelse och jag är väldigt stolt och glad över att ha fått förtroendet att axla rollen som ordförande och ta över stafettpinnen från Sven Sturesson som gjort ett gediget arbete under åtta år. 

Jag ser fram emot att, tillsammans med er,  fortsätta driva arbetet med Helping hand och arbeta för barnen på Ngamwaza. Vi har just nu flera utmaningar att hantera och behöver kanske mer än någonsin hjälpas åt. 

Coronaviruset har sedan ett par veckor tillbaka även drabbat Kenya. Personalen på Ngamwaza kämpar varje dag för att anpassa sig till landets restriktioner och hitta nya lösningar, något som de gör väldigt bra och som ni kan läsa mer om nedan.  

Vi står inför en tuff utmaning, både operativt, och ekonomiskt när det gäller att stötta Ngamwaza i kampen mot corona. Behovet är stort och viruset kan komma att drabba barn och personal hårt framöver. Därför är vi  just nu i stort behov av extra medel för att hjälpa Ngamwaza och vi behöver er medlemmar och givare för att ta oss igenom krisen. Om du vill vara med och hjälpa till, swisha 123 326 66 24 och märk med “corona”. Tack!  

Ngamwaza kämpar mot corona

Barn och personal på Ngamwaza är än så länge friska och gör sitt bästa för att hantera situationen trots att all skolverksamhet blivit förbjuden med avsikt att förhindra smittspridning. Men Ngamwaza är mer än bara en skola så barnen fortsätter att komma dit, både för att få mat och för att få leka utomhus med sina kompisar. 

Coronapandemin har dock inneburit nya oväntade kostnader, som stationer för att tvätta händerna, tvål och desinfektionsmedel. Skulle smittan i landet sprida sig till Ngamwaza kan dessa medel vara livsavgörande. Desinfektionsmedlet och hygienprodukterna som vi köpte in för två veckor sedan börjar ta slut. Dessutom tvingar nya regler invånarna att bära ansiktsmask på allmänna platser, vilket innebär ytterligare kostnader. Utöver detta så har matpriserna ökat rejält, vilket också sätter extra press på Ngamwaza’s ekonomi.

Personalen på Ngamwaza gör sitt bästa för att förhindra smittspridningen av corona och för att se till att alla barn får mat. På grund av omständigheterna har inte alla barn möjlighet att ta sig till centrat för att äta. Personalen har därför börjat göra mat- och hygienpaket som barnens guardians dagligen kan hämta på Ngamwaza. För att säkerställa att ingen blir utan paket noterar personalen nogsamt i särskilda register. Ett fantastiskt initiativ! 

För dig som vill stötta Ngamwaza mot coronaviruset, swisha din gåva till 123 326 66 24 och märk med ”corona”. Alla gåvor är välkomna, stora som små. 

Årsmöte 

15 mars hade vi årsmöte och tackade av Sven, som har varit ordförande i åtta år, för sitt engagemang. Vi tackade även av Maria Eknor Forssman och Gunilla Nilsson som bidragit till Helping Hands arbete under de senaste åren och välkomnar Anntti Ristinmaa till styrelsen.

Styrelsen består av:
Isak Renstig – Ordförande (nyval)
Jan Palmkvist – Kassör (omval)
Erik Forsberg – Ledamot (omval)
Maria Brännström – Ledamot (omval)
Anntti Ristinmaa – Ledamot (nyval)
Catarina Palmkvist – Suppleant (omval)

För dig som vill ge en gåva

Alla gåvor betyder mycket men det som betyder allra mest är ett regelbundet månadsgivande. Det betyder mycket även om summan inte är så stor. För att bli regelbunden månadsgivare loggar du enklast in på din internetbank och lägger in en automatisk överföring. 

Clearing nr: 6750 – Kontonummer: 682 759 082
Meddelande: Skriv ”Stående” och ditt namn (frivilligt)

Det fungerar också bra att ge gåvor via: Swish 123 326 66 24 och bankgiro: 5773-3438

Varma hälsningar!
Helping Hands styrelse                            

Let children be children! 💚